beats by dre cheap

S Koljena na Koljeno

Prva Generacija. Nene sa plavim vragolastim očima. Kćeri trgovaca, bogatog porijekla. Udale se za ponosnog i zgodnog izabranika. Njihove kuće najljepše su bile. Nene su dale svoju mladost i najmanje petero djece. Provele su život u služenju porodice, dajući utisak da je sve u redu, da je sve kako treba. U ta vremena sve loše se krilo, trpilo. Alkoholizam, rat, rad. I tako su njihovi životi prošli.

Druga generacija. Majke sa smedjim očima. Vesele i vrijedne. Očevi  uspješni, "čuveni". Dale su im troje, petero djece, mladost, zdravlje. Ego i Alkoholizam Gospodina Muža prelomilo je skoro svaku. Rastjeralo ih je iz velikih lijepih domova prije vremena, prije rata. U ta vremena još se sve loše krilo i trpilo.

Nova genracija veselih plavih, zelenih i smedjih okica. Sa muževima uspješnim, nadasve uobraženim. Isti portret samo pola i više stoljeća mladji. Djeca su se rodila, životi dali. Rat protutnjao uz rad i nadu u bolja vremena. Alkohol i dalje ruši, oduzima im snagu i volju. Samo danas sve se manje i manje trpi. U ova vremena Loše stvari se više ne kriju. Same, svojim putem nastavljaju oslobodjene vampirima prošlosti. Ranjene, amputirane od vječnog bračnog zamračivanja. Trebalo je skoro pola stoljeća da shvate čemu im služi žensko Nasljedstvo.

DupliCataS
http://zepka.blogger.ba
04/11/2010 15:26