DupliCataS

"If you close your eyes to facts, you will learn through accidents"

02.07.2017.

ZaboravLjena Kutija NakiTa

OtvOram je Polako, NerVozno. Dah Proslosti vuce me u BesKraj UspoMena. Stavljam nekad davno nosen nakit po golom mi tijelu. I onda ne biram vise ni mala ni velika slova. Stavljam perle na usta, uvlacim ih duboko u grlo kao da su zadnji lijek na planeti. I gutam vlastitu mi Sudbinu. Cemu sam patila, kome se dobra pravila? Kojim putevima prodjoh? "My Bucket List". Ona je tu, u staroj kutiji nakita. Sada kada gubim sve ono sto sam se "borila" i sada kada mi je sve svejedno jer nemam drugog izbora, sada plesem, sama sebe volim. Padala pa se dizala sve da bude bolje. Pa zbog ceka? Pa kome? Kazu da postoje dva tipa zena. Prvi tip sebe vidi kroz porodicu, domacinstvo, muza, djecu. Bez tih elemenata ovaj "prvi" tip zene ne moze de zivi, jednostavno mora de se uvuce u taj "express-lonac" i da zivi u njemu. Drugi tip zene je zena koja sebe voli bez muza, bez kuce ili djece ili domacinstva. Koja sebe sama prvo voli i vidi kada se u jutro probudi. Od kako saznadoh za ovo shvatih sama sebe i moje greske i moju pravdu i moj put. Od kako ovo udje u moju glavu javi se svjetlost na nesto sto sam prekrila mrakom. Okrenuh se 360° i vidjeh pozudu u meni prema meni, nadjoh ljubav onu prvu, u meni prema meni i onome sto sam postala i onome sto sam bile. Euforija traje danima. Ne znam od zadovoljstva da brige vidim, jer one vise i ne postoje. Kao da je ona iz express-lonca otpuhala na neku nepoznatu planetu i ostavila me konacno da zivim. Samo niko nije osim mene vidio da sam sakrila u suplje dzepove par onih perla koje su me nekad krasile i davale snagu "da sve izdrzim"...

DupliCataS

Age is a very high price to pay for maturity.


Javna Poruka
Ne odgovaram na Privatne Poruke.

Znam da one Pripadaju Blogerskom Folkloru ali sve Što imam na ovom Prostoru da ostavim to su postovi uz slike koje mi se dopadnu.

Čitam više blogera i njihove postove, ne tražim ni Prijatelje/Prijateljice ni Poznanstva ni bilo koje Vrste Relacija preko Blogera.

Ponekad ostavim priliku za komentare, vezane za ovaj ili onaj post. Za logovane i nelogovane, zavisi od Moje Volje.

Iste te komentare ako mi se ne Dopadnu, Izbrišem.


Molidba Vremenu
Obdari me Tonama Strpljenja.

Daj mi energije da ne Poželim Najbolje od Najgoreg Najboljim Neprijateljima.

Ne dozvoli da Nada Nikad ne Napusti moje moždane vijuge, srce, ruke i noge.

Digni me poslje pada.

Ne dozvoli Crnim tragovima da zametnu moje Puteve.

Pruži mi ruke Pune Blagosti prema najmilijima.

Ostavi me okruženu Izbjeglicama Uništenih Domovina, fukarom.

Odbaci daleko Umišljene i Lažnu Gospodu.

Baci me u Vrtloge Znanja i novih Otkrivanja.

Svako Jutro dodirni me zrakom svjetlosti i svježine.

Pretopi negativne vibracije u Pozitvnost Neizgubljenu u mojim Venama.

Arhiva

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
43960

Powered by Blogger.ba