DupliCataS

"If you close your eyes to facts, you will learn through accidents"

03.12.2010.

Broj vs. Bog

Broj stoji, ponosan i pun. Sve je u njemu. Dug, napucan. I osam, devet i tri, sve "jake" šifre u njemu. Ne volim Brojeve. I kako to u životu često mora da bude, namjerno, prate me non-stop. Bilo kuda da krenem oni me čuvaju. Toliko sam navikla na njih, da ih "Obradim"  koristeći moju prirodnu smotanost da ne kažem totalnu udaljenost od svega realnog. I tako "Njima" dosadi moje "ponašanje", dosadi im da me gledaju takvu, kompletno nezainteresovanu njihovim "postojanjem", odlučiše da me probude iz vječitog Sanjarenja i poslaše njega Jednog medju svim ostalim Brojevima. "Hej ti, budi se". Gledam ko me to Gura? "Ja sam Broj, ali od danas zovi me Bog" Porastao, napuhao se kao Deda Mraz. Krenem Lijevo, Desno, nema šansi da se spasim. "Sjedi ispred mene i Slušaj me!" Bez izlaza, bez nekog drugog načina, prepuštam se Sudbini. Na kraju krajeva ipak je u pitanju, susret Sa Bogom. "Koliko dugo ostajete sa mnom?" Namršten mi odgovara "Koliko mi je volja. Do sada si živjela pored mene a od sada, ovog momenta Ja živim u tebi, htjela ti to ili ne." U mom pogledu radjalo se Lutanje, njegovo ponašanje već mi je dosadilo. On se samo grohotom Nasmijao. "Vidiš tvoj problem je što sam se na tebe navikao, upozna te u svim tvojim, prostim kombinacijama. A ti hm.. pa i ne znaš ni gdje mi je početak a ni gdje mi je kraj. Jednom Riječju, pošto znam da voliš riječi: Beskonačan sam! A sad te slušam." Na pola uspavana, promucah nešto kao "Neka nas zajedno barem od tebe nešto da Naučim a možda i Zaradim"...

DupliCataS

Age is a very high price to pay for maturity.


Javna Poruka
Ne odgovaram na Privatne Poruke.

Znam da one Pripadaju Blogerskom Folkloru ali sve Što imam na ovom Prostoru da ostavim to su postovi uz slike koje mi se dopadnu.

Čitam više blogera i njihove postove, ne tražim ni Prijatelje/Prijateljice ni Poznanstva ni bilo koje Vrste Relacija preko Blogera.

Ponekad ostavim priliku za komentare, vezane za ovaj ili onaj post. Za logovane i nelogovane, zavisi od Moje Volje.

Iste te komentare ako mi se ne Dopadnu, Izbrišem.


Molidba Vremenu
Obdari me Tonama Strpljenja.

Daj mi energije da ne Poželim Najbolje od Najgoreg Najboljim Neprijateljima.

Ne dozvoli da Nada Nikad ne Napusti moje moždane vijuge, srce, ruke i noge.

Digni me poslje pada.

Ne dozvoli Crnim tragovima da zametnu moje Puteve.

Pruži mi ruke Pune Blagosti prema najmilijima.

Ostavi me okruženu Izbjeglicama Uništenih Domovina, fukarom.

Odbaci daleko Umišljene i Lažnu Gospodu.

Baci me u Vrtloge Znanja i novih Otkrivanja.

Svako Jutro dodirni me zrakom svjetlosti i svježine.

Pretopi negativne vibracije u Pozitvnost Neizgubljenu u mojim Venama.

Arhiva

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
43959

Powered by Blogger.ba