DupliCataS

"If you close your eyes to facts, you will learn through accidents"

18.09.2010.

GospOdjica S.

Voljela je da čisti. Voljela je pospremanje, uredjivanje. Od malenih nogu sa metlicom u ruci, mela je po svojoj a i tudjim avlijama. Poslije bi kao nagradu tj. Naplatu čekala na fildzan kahve sa starom komšinicom. Potreba ili moranje postali su njen Karakter, dio Lične Karte. Svaki ćošak, njene ruke marljivo su pretvarale u centar svih pogleda. Uvlačila je iglama komadiće vate, u najskrivenije kutke svih aparata, namještaja. Bacala je Nepotrebne, Stare Stvari. Usisivač i trulexi postali su njeni najmiliji štićenici. Tepisi, prozori, uštirkane Zavjese i heklani radovi, bijelili su se kao mlijeko poslije njenog Prolaska. Mašina nije bila dovoljno Vruća za Ubijanje Mikroba. Otkuhavala bi posteljinu, na starinski način: vatra, šerpa i drvena kašika. Onda je rat sve Srušio. Svaki ćošak, svaki stoljnjak, svaka knjiga izgorjela je u mržnji koju do dan danas ne razumije. Gospodjica S. Krenula je u Svijet. Progonjena i Siromašna. Njen Karakter Krenuo je sa njom. Zahvaljajući njemu, spasila je sebe i svoje od Gladi, siromaštva. Nastavila je da čisti. Na svako mjesto gdje bi došla čekao bi je isti rituel: prašina, ribanje, pospremanja, klofanja. Malo po malo došla je opet do novca, sigurnosti. Mjerila je Osobe prema čistoći, pratila one koji su bili na tom "Terenu" bolji od nje. "Dobila" novu Ličnu Kartu. Na kojoj se Prirodno našao onaj njen Stari Karakter. Jedini mir nalazila je u prostorijama koje su bile čiste do najsakrivenijeg čoškića. Nizale su se godine. Skupila je sve vrste krpica, spužvica, proizvoda, načina, savjeta koji su joj pomogli da izdrži tačnije rečeno usavrši Pritisak Vlastitog Karaktera. Naravno sudbinski "extra poklon" doveo je do Alergija na kemlikalije, toliko prisutne u svim proizvodima. Poslije Prvog šoka, Gospodjica S., provela je sav svoj čisti život kroz nitove jednog velikog moždanog Čišćenja. Koji i dan danas Traje.DupliCataS

Age is a very high price to pay for maturity.


Javna Poruka
Ne odgovaram na Privatne Poruke.

Znam da one Pripadaju Blogerskom Folkloru ali sve Što imam na ovom Prostoru da ostavim to su postovi uz slike koje mi se dopadnu.

Čitam više blogera i njihove postove, ne tražim ni Prijatelje/Prijateljice ni Poznanstva ni bilo koje Vrste Relacija preko Blogera.

Ponekad ostavim priliku za komentare, vezane za ovaj ili onaj post. Za logovane i nelogovane, zavisi od Moje Volje.

Iste te komentare ako mi se ne Dopadnu, Izbrišem.


Molidba Vremenu
Obdari me Tonama Strpljenja.

Daj mi energije da ne Poželim Najbolje od Najgoreg Najboljim Neprijateljima.

Ne dozvoli da Nada Nikad ne Napusti moje moždane vijuge, srce, ruke i noge.

Digni me poslje pada.

Ne dozvoli Crnim tragovima da zametnu moje Puteve.

Pruži mi ruke Pune Blagosti prema najmilijima.

Ostavi me okruženu Izbjeglicama Uništenih Domovina, fukarom.

Odbaci daleko Umišljene i Lažnu Gospodu.

Baci me u Vrtloge Znanja i novih Otkrivanja.

Svako Jutro dodirni me zrakom svjetlosti i svježine.

Pretopi negativne vibracije u Pozitvnost Neizgubljenu u mojim Venama.

Arhiva

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
43960

Powered by Blogger.ba